Fiul Sorinei Pintea – reţinută sâmbătă sub acuzaţia de luare de mită – afirmă că, la solicitarea senatorului PSD Liviu Pop s-a întâLnit cu persoană care s-a recomandat ca fiind denunţătorul în cazul mamei sale şi care a susţinut că sume de bani au fost date lui Liviu Pop, ca intermediar. Pop respinge acuzaţiile, declarându-se şocat. Ulterior, într-o altă înregistrare, el a precizat că bărbatul i-a spus că are informaţii care o pot ajuta pe mama sa şi că este subcontractor al firmei care a cîştigat licitaţia aflată în atenţia procurorilor DNA.

Conform unei înregistrări difuzate de Antena 3, Ionuţ Pintea s-a filmat spunând că sâmbătă dimineaţă a fost sunat de senatorul PSD Liviu Pop, care i-a spus că trebuie să se întâlnească urgent cu cineva, iar el s-a întâlnit cu ”un domn cu părul grizonat”.

”Mi-a spus că procurorii nu stiu de alte sume de bani, că a mai fost o sumă de 40,000 de euro, pe care i-a dat-o senatorului Liviu Pop sa-i dea mamei şi au mai fost două tranşe de câte 5000 de euro daţi tot lui, să-i dea mamei”, a relatat tânărul.

El mai susţine că bărbatul a afirmat că nu ştie dacă banii au ajuns la Sorina Pintea, dar că a avut înţelegere cu Liviu Marian Pop.

De asemenea, bărbatul s-a recomandat ca fiind denunţătorul în dosarul Sorinei Pintea.

Ionuţ Pintea mai relatează că în momentul în care a aflat cine este bărbatul, a spus că nu mai are ce discuta şi a plecat, fiind ulterior contactat de Marian Pop, care i-ar fi trimis un mesaj cu semnul întrebării.

Totodată Ionuţ Pintea a mai afirmat că denunţătorul i-a spus că el a fost prins în parcarea unei bănci din Bucureşti când prelua banii, că a fost înconjurat de mascaţi şi a fost cablat, motiv pentru care nu a mai putut avertiza pe nimeni.. Tânărul a mai afirmat că flagrantul ar fi avut loc miercuri sau joi, în Bucureşti.

Ulterior, într-o altă înregistrare, Ionuţ Pintea a mai afirmat că denunţătorul i-a relatat că flagrantul din Bucureşti i-a fost organizat ca urmare a sesizării depuse  de firma din Bucureşti care câştigase licitaţia şi al cărei subcontractor era.

Senatorul Liviu Pop a respins toate acuzaţiile şi s-a declarat şocat.

El l-a identificat pe bărbat ca numindu-se Costea şi având o firmă care se ocupă cu ”cuie şi plase”,precizând că fiul acestuia este finul său.

”Nu am avut niciodată o discuţie cu Costea nici cu Sorina pe sumae de bani, nu am cerut şi nu am să cer nicidoată sume de bani”, a spus Liviu Pop.

”Sunt total şocat. Îi cunosc familia lui Costea, cu care am o relaţie de familie. Băiatul lui Costea e finul meu, o familie extraordinară. Nu am discutat chestiuni de genul acesta”, a susţinut Liviu Pop.

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost reţinută de DNA, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Reacţia lui Liviu Pop la acuzaţiile aduse de fiul Sorinei Pintea: „Am vorbit să văd ce s-a întâmplat, nu altceva”

„În viața mea nu am avut vreo discuție despre bani cu Sorina Pintea. Nu am vorbit cu nimeni subiectul acesta”, a spus Liviu Pop, la Antena 3.

Cu toate acestea, fostul ministru recunoaște că l-a sunat pe fiul Sorinei Pintea, însă doar pentru a-l întreba ce se întâmplă cu mama lui. „Am vorbit să văd ce s-a întâmplat, nu altceva”, a spus Liviu Pop.

Liviu Pop a mai spus că nu exclude că, prin acest dosar, „fiind prieten cu ea (Sorina Pintea -n.r.) să ajunga la mine cineva”, a mai spus el.

Ulterior, într-o altă intervenție telefonică la Antena 3, senatorul Liviu Pop a subliniat că a fost rugat de „o cunoștintă de familie a doamnei Pintea” să ia legătura cu fiul ei. „A spus că vrea să se întâlnească cu cineva din familie”, a spus Liviu Pop. Liviu Pop a mai arătat că îl cunoaște pe denunțătorul Sorinei Pintea. „Are o firmă de sârmă ghimpată și cuie. (…) Eu știind că respectivul este prieten cu Sorina, am zis că poate vrea să afle mai multe despre ea”. 

„Mă surprinde că domnul Costea avansează lucruri care nu sunt adevărate”, a mai spus Liviu Pop.