Soarta lui nu și-o dorește, cu siguranță, nimeni! Pe vremuri întorcea banii cu lopata, iar acum a ajuns la limita subzistenţei. Ion Pârnică, cunoscut drept ”Regele barbutului”, își strigă disperarea. A revenit în România, iar, din pricina unui proces, riscă să ajungă la închisoare. Motivul este de-a dreptul halucinant. Atacpersoana.ro vă prezintă, povestea celui care, în tract, a “rostogolit” milioane de euro la masă cu Victor Pițurcă și GIGI BECALI.

La finalul lui 2019, Ion Pârnică, poreclit “Oneaţă” sau “Regele barbutului”, a fost condamnat la pedeapsa de 100 zile de închisoare – amendă pentru săvârșirea infracțiunii de desfășurare fără licență sau autorizație a jocurilor de noroc. S-a stabilit cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la 70 de lei, astfel că a fost obligat la plata sumei totale de 7.000 de lei. Bani pe care nu îi poate achita, din simplu motiv că nu are de unde. Astfel că sunt șanse mari să ajungă după gratii.

Pe 29 noiembrie 2019, la Judecătoria Sectorului 5 București, a fost înregistrat un dosar prin care procurorii au solicitat “înlocuirea pedepsei amenzii cu închisoarea”! Asta deși “Regele barbutului” a solicitat înlocuirea pedepsei amenzii penale cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității. Din păcate pentru el, Ion Pârnică nu a avut câștig de cauză. Iar instanța a stabilit ca “Oneață” să intre la închisoare. L-a condamnat la 100 de zile! Ion Pârnică a făcut apel, în speranța că nu va ajunge la “suferință”.

În urmă cu doi ani am avut un bar în Pitești, unde se jucau table, cărți, mai multe jocuri distractive. Acolo veneau oameni din toate orașele, printre care și Emi Pian, Antonică, Guți… Mai mulți… A venit, la un moment dat, poliția, ne-a luat, ne-a dat amenzi, câte 500 lei… Amendă au primit Emi, Guți… mai multe persoane. În fine! După ce au dat toate aceste amenzi, la câteva luni am fost chemat la București să dau declarații. M-am dus, am dat declarații, m-au întrebat ce și cum… Le-am spus că mi-am primit pedeapsa, mai îmi trebuie încă una?! 

Mi-au spus că aici e altă treabă, că au fost făcute niște întâmplări cu «cartoforii», cu Emi Pian… Și au spus că eu am făcut jocul. Iar poliția mi-a impus să vorbesc de cineva pe care eu nu l-am văzut. Am refuzat și și-au dat cuvântul că mă vor trimite în instanță. La sfârșit mi-au dat 100 de zile muncă în folosul comunității și 7.000 de lei amendă. 

Nu am avut de unde plăti, am stat, nu am avut nici unde să muncesc pentru că sunt bolnav. A trecut o perioadă și m-am trezit că totul s-a revocat în pușcărie. M-am prezentat acum zece zile, am plătit 1.000 de lei, mai am de achitat restul și mi-a dat termen pe 5 martie să plătesc tot. Nu știu ce să fac, cum să fac…”,