Compania Blue Air anunţă că a luat mai multe măsuri pentru asigurarea protecţiei pasagerilor în contextul infecţiilor cu coronavirus, între care dezinfectarea prin nebulizare a tuturor aeronavelor, verificarea funcţionării corecte a filtrelor de aer din avioane şi suplimentarea numărului de măşti, a cantităţii de gel dezinfectant. Totodată, pasagerii care au achiziţionat biletele spre Bologna, Florenţa, Milano sau Torino, în perioada 27 februarie – 15 martie, pot cere gratuit schimbarea datei zborului, achitând doar diferenţa de tarif, unde este cazul.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Blue Air, în contextul alertei referitoare la răspândirea coronavirusului şi al instalării situaţiei de carantină în mai multe localităţi din Italia, compania s-a mobilizat pentru a îşi transporta pasagerii în condiţii de maximă siguranţă, implementând mai multe măsuri suplimentare de prevenţie.

Astfel, se fac verificări permanente ale funcţionării corecte a filtrelor de aer din avioane. „Filtrele HEPA din aeronavele Blue Air au performanţe similare cu ale celor folosite pentru menţinerea aerului curat în sălile de operaţii ale spitalelor, fiind capabile să capteze peste 99,97% din microbii aerieni din aerul filtrat”, arată sursa citată.

De asemenea, se face dezinfectarea, prin nebulizare, a tuturor aeronavelor noastre.

Conform sursei citate, nebulizatorul este un aparat complet automatizat care nu permite nicio eroare umană. Acesta foloseşte substanţe testate împotriva bacteriilor, sporilor şi virusurilor, ce pătrund în absolut toate spaţiile aeronavei. După 6 minute de distribuţie a substanţei active, avionul devine complet steril.

Totodată, a fost suplimentat numărul de măşti şi cantitatea de gel dezinfectant, sunt furnizate şerveţele cu alcool, necesare pentru dezinfectarea mâinilor, iar echipajele şi pasagerii sunt informaţi permanent despre modalităţile de prevenţie.

În plus, Blue Air arată că a luat legătura cu factorii responsabili din Ministerului Sănătăţii, pentru a asigura corelarea acţiunilor proprii cu cele întreprinse de autorităţi la nivel naţional. 

„De asemenea, având în vedere faptul că unii pasageri pot decide să nu mai călătorească în această perioadă din cauza răspândirii COVID-19 în nordul Italiei, Blue Air oferă în mod gratuit serviciul de modificarea datei de călătorie. Toţi pasagerii care au achiziţionat un zbor internaţional Blue Air, cu date de călatorie între 27 februarie şi 15 martie 2020 (inclusiv), către sau dinspre Bologna, Florenţa, Milano sau Torino, şi al căror bilet a fost emis până la 27 februarie 2020 inclusiv, vor putea să îşi modifice datele de călătorie în mod gratuit, o singură dată, fără plata taxei de rebooking. Pasagerii vor achita numai diferenţa de tarif, acolo unde este cazul”, precizează compania.

Conform sursei citate, prevederi speciale se aplică pasagerilor care călătoresc în scop educaţional şi pasagerilor care fac obiectul unor restricţii de călătorie emise de autorităţile italiene.

„Toţi pasagerii care doresc să beneficieze de această gratuitate sunt rugaţi să contacteze call center-ul Blue Air pentru schimbarea datelor de călătorie. Această modificare poate fi solicitată până la cu patru ore înaintea orei de zbor iniţiale şi nu se va aplica în cazul neprezentării la îmbarcare. Biletele nu sunt rambursabile”, arată compania.

Totodată, Blue Air precizează că nu a anulat niciun zbor.

„Monitorizăm constant situaţia şi, în funcţie de evoluţia acesteia, vom implementa toate măsurile necesare, păstrând ca prioritate siguranţa pasagerilor şi a echipajelor noastre”, adaugă sursa citată.