Sorina Pintea a fost reținută de procurorii DNA într-un caz de corpuție! Fostul Ministru al Sănătății ar fi luat mită 120.000 de lei.

Vineri, Sorina Pintea a fost prinsă în timp ce lua mită în biroul ei din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare pentru un contract de achiziţii în ceea ce privește niște echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus.

Flagrantul a avut loc în jurul orei 15:00. Sorina Pintea, directorul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, ar urma să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă. (CITEȘTE ȘI: SFÂȘIETOR! CE A RUGAT-O FATA DE 19 ANI RĂNITĂ ÎN ACCIDENTUL DIN IALOMIŢA PE SORINA PINTEA)Sorina Pintea a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Anterior, fusese aleasă senator în 2016 din partea PSD. Pe 4 februarie 2017 şi-a anunţat demisia din funcţia de senator, alegând să rămână în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Sorina Pintea, diagnostic crunt din partea medicilor

În urmă cu trei luni, Sorina Pintea a primit un diagnostic delicat din partea medicilor care s-au ocupat de starea sa de sănătate. Ea a decis să lupte cu boala într-o unitate spitalicească de stat de la noi și a dezvăluit cum se numește afecțiunea pe care a avut-o. (VEZI ȘI: MANAGERUL SPITALULUI JUDEȚEAN DIN PLOIEȘTI, PRINS CU NEREGULI DE MINISTRUL SORINA PINTEA, MAI VREA UN MANDAT!)

“Viața este imprevizibilă! Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline.

Eu am încredere în sistemul medical din

România, așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat. În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”, a scris Sorina Pintea pe pagina sa oficială de Facebook.