Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, joi dimineața, la Institutul Matei Balș din Capitală. Acesta a fost transportat din Gorj, acolo unde, potrivit autorităților, a fost izolat la domiciliu de două zile.

Primarul comunei Prigoria localitatea în care Sergiu, băiatul infectat locuieşte susţine că şi iubita tânărului de 25 de ani se află izolată la domiciliu.

”Rezultatele celorlalți membri ai familiei sunt negative, numai pentru băiat testul este pozitiv. așteptăm ambulanța să fie transportat la București. Ceilalți Rămân izolați, le vom aduce mâncare, apă și așteptăm instrucțiuni din partea prefectului și a DSP. Tânărul este salariat la o unitate unde italianul este patron principal și au fost, într-adevăr în contact, în ultimele zile. De două zile au fost izolați, am avut poliția în permanență aici. Astăzi după-amiază a fost și medicul de familie aici și nu avea nici un simptom.  Eu intuesc că va fi destul de gravă situația și va trebui să extindem testarea la toți cei care au fost la acel eveniment. În jur de 30 de persoane.  În urmă cu câteva zile tânărul a participat la un eveniment, la șeful său, Ovidiu Păsărică. Din câte știu lucra la o unitate de prelucrare a lemnului. ( hala e închiriată de la italian – n.r.). Iubita tânărului se află și ea în izolare, la domiciliu, în Tg-Jiu”, a spus Iuliana Iliescu la Antena 3, potrivit gorjdomino.ro